Τερίνα με παντζάρια, ανθότυρο και τυρί κρέμα
Δοκιμάστε την πιο νόστιμη παραλλαγή του γνωστού γαλλικού ορεκτικού.
Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας στα γιορτινά τραπέζια, φτιάχνοντας τερίνα με παντζάρια, ανθότυρο και τυρί κρέμα, μια παραλλαγή ενός κλασικού γαλλικού ορεκτικού.
Υλικά
Για τα παντζάρια
- 500 γρ. παντζάρια, βρασμένα
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη γέμιση
- 500 γρ. ανθότυρο
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 50 γρ. ρόκα
- 30 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- ½ ρόδι, σε σπόρους
- 1 πορτοκάλι, μόνο τα φιλέτα του
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- πορτοκάλι, μόνο τα φιλέτα του
- ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι
- ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com