Σαραγλί με φιστίκια Αιγίνης και ινδοκάρυδο
Ένα παραδοσιακό, σιροπιαστό και εύκολο γλυκό για τις γιορτές.
Προσθέστε το ιδιαίτερο στοιχείο του ινδοκάρυδου στην κλασική συνταγή του σαραγλί και θα έχετε το απόλυτο σιροπιαστό γλυκό!
Υλικά
Για το σιρόπι
- 500 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- 1 στικ κανέλας
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 50 γρ. γλυκόζη
Για τη γέμιση
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 50 γρ. ινδοκάρυδο
- 1 κ.γ. κανέλα
Για τη σύνθεση
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
- 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
- φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com