Κέικ με μαυροδάφνη και γκανάς σοκολάτας
Το τέλειο γλυκό για ένα εορταστικό τραπέζι.
Το πιο γιορτινό και αρωματικό κέικ με κόκκινο γλυκό κρασί μαυροδάφνη και σοκολάτα!
Υλικά
Για τα κέικ
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 100 γρ. μαυροδάφνη
- 1 αυγό, μεσαίο
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γκανάς
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 400 γρ. κουβερτούρα 65%
- 50 γρ. μαυροδάφνη
- 50 γρ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
- ζαχαρωτά, χριστουγεννιάτικα
- βρώσιμη χρυσόσκονη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com