Μελομακαρονόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Μια πιο γρήγορη εκδοχή των κλασικών μελομακάρονων.
Αν δεν θέλετε να πλάσετε ένα-ένα τα μελομακάρονα, φτιάξτε μια τέλεια μελομακαρονόπιτα με καρύδια και μέλι.
Υλικά
Για το σιρόπι
- 400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 250 γρ. νερό
- 1 στικ κανέλα
- 3 γαρίφαλα ολόκληρα
- 1/2 πορτοκάλι
- 70 γρ. μέλι
Για την πίτα
- 200 γρ. σπορέλαιο
- 90 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/3 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 30 γρ. άχνη ζάχαρη
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. κοφτό μαγειρική σόδα
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- καρύδια
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com