Φτιάξτε την πιο νόστιμη και εορταστική συνταγή για μοσχαράκι με δαμάσκηνα στη χύτρα ταχύτητας και συνδυάστε το με τον πιο βελούδινο πουρέ σελινόριζας.
Υλικά
Για το μοσχαράκι με δαμάσκηνα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κιλά μοσχαρίσια σπάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 200 γρ. μανιτάρια champignon
- 1 σκ. σκόρδο
- 200 γρ. νερό
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 2 στικ κανέλα
- 1 κύβο βοδινού
- 1 κ.σ. κοφτή μπούκοβο
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 200 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα
- 1 κλ. δεντρολίβανο
Για τον πουρέ σελινόριζας
- 1 κιλό σελινόριζα
- 400 γρ. νερό
- 400 γρ. γάλα πλήρες
- 4-5 κλ. θυμάρι, φρέσκο
- αλάτι
- 150 γρ. βούτυρο, κρύο
- χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
- 40 γρ. μέλι
- πιπέρι , λευκό
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com