Μοσχαράκι με δαμάσκηνα στη χύτρα ταχύτητας
Πεντανόστιμο και ιδανικό για τις γιορτές.
Φτιάξτε την πιο νόστιμη και εορταστική συνταγή για μοσχαράκι με δαμάσκηνα στη χύτρα ταχύτητας και συνδυάστε το με τον πιο βελούδινο πουρέ σελινόριζας.
Υλικά
Για το μοσχαράκι με δαμάσκηνα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κιλά μοσχαρίσια σπάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 200 γρ. μανιτάρια champignon
- 1 σκ. σκόρδο
- 200 γρ. νερό
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 2 στικ κανέλα
- 1 κύβο βοδινού
- 1 κ.σ. κοφτή μπούκοβο
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 200 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα
- 1 κλ. δεντρολίβανο
Για τον πουρέ σελινόριζας
- 1 κιλό σελινόριζα
- 400 γρ. νερό
- 400 γρ. γάλα πλήρες
- 4-5 κλ. θυμάρι, φρέσκο
- αλάτι
- 150 γρ. βούτυρο, κρύο
- χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
- 40 γρ. μέλι
- πιπέρι , λευκό
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com