Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης με λικέρ πικραμύγδαλο

Πώς να φτιάξετε τους παραδοσιακούς και διάσημους κουραμπιέδες της Νέας Καρβάλης.

Η Νέα Καρβάλη φημίζεται για τους κουραμπιέδες, οι οποίοι συνδέονται με ένα παραδοσιακό έθιμο της περιοχής. Τα Χριστούγεννα διοργανώνεται από συλλόγους του χωριού μiα μεγάλη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, μπροστά στην παλιά κοινότητα. Κάθε χρόνο παραμονή των Φώτων αναβιώνει το καππαδοκικό έθιμο Σάγια στην πλατεία της Νέας Καρβάλης. Το έθιμο προέρχεται από το Γκέλβερι της Καππαδοκίας (Παλιά Καρβάλη) και έχει ως κύριο σκοπό την καλοχρονιά, στοιχείο που τονίζεται με την πυρά, τις ευχές, τους χορούς και τα τραγούδια.

Υλικά

  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 γρ. βούτυρο
  • 220 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κ.γ. λικέρ πικραμύγδαλο
  • 200 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ξεφλουδισμένο και
  • καβουρδισμένο
  • 1 κ.γ. ανθόνερο

Για το σερβίρισμα

  • 300 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ανθόνερο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved