Οσομπούκο με πουρέ γλυκοπατάτας

Η απόλυτη συνταγή για το ιταλικό πιάτο οσομπούκο!

Οσομπούκο με πουρέ γλυκοπατάτας

Το οσομπούκο είναι σπεσιαλιτέ της Λομβαρδίας με μοσχαρίσιο κρέας που συνήθως μαγειρεύται κοκκινιστό με λαχανικά και κρασί. Η λέξη οσομπούκο σημαίνει στα ιταλικά «κόκαλο με τρύπα» (από τις λέξεις osso-κόκαλο και buco-τρύπα) καθώς το κομμάτι κρέατος που χρησιμοποιούμε για τη συνταγή είναι ο μυελός που βρίσκεται στο μπούτι του μοσχαριού ο οποίος έχει τρύπα. Στη συγκεκριμένη εκδοχή μαγειρεύεται με μια αρωματική λευκή σάλτσα και συνοδεύεται από πουρέ γλυκοπατάτας.

Υλικά

  • 2 κιλά οσομπούκο, κομμένο σε 4 κομμάτια
  • 4-8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 στικ κανέλας
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 700 γρ. νερό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα
  • 2 κ.σ. γεμάτες μέλι
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας

  • 1,5 κιλό γλυκοπατάτες
  • 40 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι, φρέσκο
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved