Το τέλειο γλυκό για το τραπέζι των Χριστουγέννων: Σαρλότ με λευκή σοκολάτα
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Το γλυκό «Charlotte» φαίνεται να πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα στην Αγγλία ως μια πουτίγκα μέσα σε ένα καλούπι από ψωμί! Η πιο διάσημη παραλλαγή είναι μια σαρλότ μήλου με ψωμί και επικάλυψη τριμένης φρυγανιάς. Αυτή είναι η πιο χριστουγεννιάτικη εκδοχή της με μους λευκής σοκολάτας και ινδoκάρυδο!
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 300 γρ. γάλα πλήρες
- φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 στικ κανέλας
- 30 γρ. κονιάκ
- 150 γρ. μέλι
Για τη μους λευκής σοκολάτας
- 270 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 700 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.γ. κανέλα
- ⅛ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
Για τη σύνθεση
- 90 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 50-100 γρ. ινδοκάρυδο
- 30 γρ. σαβαγιάρ, 250 γρ.
Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com