Το τέλειο γλυκό για το τραπέζι των Χριστουγέννων: Σαρλότ με λευκή σοκολάτα

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Το τέλειο γλυκό για το τραπέζι των Χριστουγέννων: Σαρλότ με λευκή σοκολάτα

Το γλυκό «Charlotte» φαίνεται να πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα στην Αγγλία ως μια πουτίγκα μέσα σε ένα καλούπι από ψωμί! Η πιο διάσημη παραλλαγή είναι μια σαρλότ μήλου με ψωμί και επικάλυψη τριμένης φρυγανιάς. Αυτή είναι η πιο χριστουγεννιάτικη εκδοχή της με μους λευκής σοκολάτας και ινδoκάρυδο!

Υλικά:

Για το σιρόπι

  • 300 γρ. γάλα πλήρες
  • φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 στικ κανέλας
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 150 γρ. μέλι

Για τη μους λευκής σοκολάτας

  • 270 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ⅛ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη

Για τη σύνθεση

  • 90 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 50-100 γρ. ινδοκάρυδο
  • 30 γρ. σαβαγιάρ, 250 γρ.

Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved