Καταπλήξτε τους καλεσμένους σας φτιάχνοντας το πιο νόστιμο fondue κολοκύθας! Ιδανικό για πάρτι, εορταστικά τραπέζια αλλά και για βραδιές με φίλους.
Συστατικά:
Για την κολοκύθα
- 2,5 κιλά κολοκύθα
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 στικ κανέλα
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
Για το fondue
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κονιάκ
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- 500 γρ. γάλα πλήρες
- 200 γρ. έμενταλ, τριμμένο
- 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- ψωμί, φρυγανισμένο
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com