Χοιρινός λαιμός γεμιστός με ζαμπόν και Μετσοβόνε

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη. 

Η απόλυτη συνταγή για τους λάτρεις του χοιρινού! Ένα ρολό από χοιρινό λαιμό γεμιστό με Μετσοβόνε και ζαμπόν! Συνοδέψτε το με γλυκοπατάτες για να το απογειώσετε!

Υλικά

Για το αρωματικό βούτυρο

  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον χοιρινό λαιμό

  • 2 κιλά χοιρινό λαιμό, χωρίς κόκαλο
  • 200 γρ. καπνιστό τυρί, Μετσοβόνε (7 φέτες)
  • 150 γρ. ζαμπόν, (5 φέτες)
  • αλάτι

Για τις γλυκοπατάτες

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved