Χοιρινός λαιμός γεμιστός με ζαμπόν και Μετσοβόνε
Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Η απόλυτη συνταγή για τους λάτρεις του χοιρινού! Ένα ρολό από χοιρινό λαιμό γεμιστό με Μετσοβόνε και ζαμπόν! Συνοδέψτε το με γλυκοπατάτες για να το απογειώσετε!
Υλικά
Για το αρωματικό βούτυρο
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τον χοιρινό λαιμό
- 2 κιλά χοιρινό λαιμό, χωρίς κόκαλο
- 200 γρ. καπνιστό τυρί, Μετσοβόνε (7 φέτες)
- 150 γρ. ζαμπόν, (5 φέτες)
- αλάτι
Για τις γλυκοπατάτες
- 1 κιλό γλυκοπατάτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com