Φέτος τα Χριστούγεννα μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά σας και δημιουργήστε το πιο χριστουγεννιάτικο κέικ σε σχήμα «σπιτάκι».
Υλικά:
Για το παντεσπάνι
- 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. κακάο, + εξτρα για το ταψί
- 7 αυγά, μεσαία
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανιλίνη
- βούτυρο, για το άλειμμα του ταψιού
Για το σιρόπι
- 150 γρ. νερό
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για τη βουτυρόκρεμα
- 500 γρ. άχνη ζάχαρη
- 600 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τα μπισκότα
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 60 γρ. άχνη ζάχαρη
- ½ βανιλίνη
- 100 γρ. βούτυρο
Για την γκανάς
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. κουβερτούρα
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- 18 σαβαγιάρ
- 20 γρ. άχνη ζάχαρη
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com