6 συνταγές του Άκη για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
Δεν ξέρετε τι να φτιάξετε για το γιορτινό τραπέζι, εμπνευστείτε από τις συνταγές του Άκη.
Αν ετοιμάζετε πρωτοχρονιάτικο γεύμα σπίτι σας, αυτές οι συνταγές του Άκη δεν πρέπει να λείπουν από το μενού σας. Είναι νόστιμες, εύκολες και θα έχουν πραγματική επιτυχία αν ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες και βάλετε όλα τα υλικά. 😉
Τυρόπιτα με 4 τυριά
Υλικά:
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
- 500 γρ. γάλα πλήρες
- 50 γρ. σιμιγδάλι
- 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 200 γρ. φέτα
- 200 γρ. blue cheese
- 3 αυγά, μεσαία
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Δείτε την εκτέλεση εδώ
Γιορτινή σούπα κάστανο
Υλικά:
- 400 γρ. κάστανα, βρασμένα
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 2 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. τζίντζερ
- ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 70 γρ. λευκό κρασί
- 1,5 λίτρα νερό
- 1 κύβο κότας
- 4 κ.σ. μέλι
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- κρέμα γάλακτος 35%
- κρουτόν
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Δείτε την εκτέλεση εδώ
Ψωμί τόνου σε 2 λεπτά
Υλικά:
- 80 γρ. τόνο, σε ελαιόλαδο σε κονσέρβα
- 1 αυγό, μεσαίο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. άνηθο, φρέσκο
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- ντοματίνια
- κάππαρη
- ελαιόλαδο
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Δείτε την εκτέλεση εδώ
Τραγανή πανσέτα γεμιστή με λουκάνικα και φέτα
Υλικά:
Για την πανσέτα
- 2 κιλά πανσέτα, με δέρμα, χωρίς κόκαλο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. μουστάρδα, απαλή
- 2 σκ. σκόρδο
- 300 γρ. φέτα
- 240 γρ. λουκάνικα , (4 λουκάνικα)
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γαρνιτούρα
- 50 γρ. βούτυρο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ⅓ κ.γ. κύμινο
- 100 γρ. κάστανα, βρασμένα
- 50 γρ. σταφίδες
- 30 γρ. κουκουνάρι
- 500 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ρόδι, σε σπόρους
Δείτε την εκτέλεση εδώ
Εύκολο χοιρινό με δαμάσκηνα στη χύτρα ταχύτητας
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό λαιμό, χωρίς κόκαλο
- 200 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 200 γρ. νερό
- 1 στικ κανέλας
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- πουρέ πατάτας
- θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Δείτε την εκτέλεση εδώ
Xριστουγεννιάτικη Σαρλότ με λευκή σοκολάτα
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 300 γρ. γάλα πλήρες
- φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 στικ κανέλας
- 30 γρ. κονιάκ
- 150 γρ. μέλι
Για τη μους λευκής σοκολάτας
- 270 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 700 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.γ. κανέλα
- ⅛ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
Για τη σύνθεση
- 90 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 50-100 γρ. ινδοκάρυδο
- 30 γρ. σαβαγιάρ, 250 γρ.
Δείτε την εκτέλεση εδώ