Τραγανή πανσέτα γεμιστή με λουκάνικα και φέτα - Τέλειο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Τραγανή πανσέτα γεμιστή με λουκάνικα και φέτα - Τέλειο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας στο εορταστικό τραπέζι φτιάχνοντας τραγανή πανσέτα γεμιστή με λουκάνικα και φέτα και συνοδεύστε με ρύζι.

Υλικά:

Για την πανσέτα

  • 2 κιλά πανσέτα, με δέρμα, χωρίς κόκαλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. μουστάρδα, απαλή
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 300 γρ. φέτα
  • 240 γρ. λουκάνικα , (4 λουκάνικα)
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γαρνιτούρα

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ⅓ κ.γ. κύμινο
  • 100 γρ. κάστανα, βρασμένα
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 500 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ρόδι, σε σπόρους

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved