Τραγανή πανσέτα γεμιστή με λουκάνικα και φέτα - Τέλειο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας στο εορταστικό τραπέζι φτιάχνοντας τραγανή πανσέτα γεμιστή με λουκάνικα και φέτα και συνοδεύστε με ρύζι.
Υλικά:
Για την πανσέτα
- 2 κιλά πανσέτα, με δέρμα, χωρίς κόκαλο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. μουστάρδα, απαλή
- 2 σκ. σκόρδο
- 300 γρ. φέτα
- 240 γρ. λουκάνικα , (4 λουκάνικα)
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γαρνιτούρα
- 50 γρ. βούτυρο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ⅓ κ.γ. κύμινο
- 100 γρ. κάστανα, βρασμένα
- 50 γρ. σταφίδες
- 30 γρ. κουκουνάρι
- 500 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ρόδι, σε σπόρους
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com