Πλατό με chutney κάστανο για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Συνθέστε το πιο εντυπωσιακό vegetarian πλατό με σπιτική chutney κάστανο, σουβλάκια από vegan κεφτεδάκια, τυρί και ντοματίνια, αραβικές πίτες, τυριά, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα!
Υλικά:
Για το chutney κάστανο
- 400 γρ. κάστανα, βρασμένα
- 1-2 κ.σ. σπορέλαιο
- 2 κρεμμύδια
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 200 γρ. νερό
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. κουρκουμά
Για τις πίτες
- 4 αραβικές πίτες, μεγάλες, σταρένιες
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- ⅓ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 300 γρ. vegan κεφτεδάκια
- 100 γρ. γραβιέρα
- 150 γρ. ντοματίνια
- 150 γρ. blue cheese
- 50 γρ. καρύδια
- 200 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com