Η διάσημη γαλλική πατατόσουπα parmentier σε μια εκδοχή με κάστανα! Βελουτέ και κρεμώδης, ιδανική για ορεκτικό σε ένα επίσημο γεύμα και όχι μόνο!
Υλικά:
Για τα κρουτόν
- 6 φέτες ψωμί για τοστ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σούπα
- 1 κιλό πατάτες
- 200 γρ. κάστανα, βρασμένα
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 80 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο
- 70 γρ. λευκό κρασί
- 1 κύβο κότας
- 1,5-1,7 λίτρα νερό
- χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- φύλλα θυμαριού
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com