Συνταγή για πεντανόστιμη πίτσα γεμιστή με τυρί κρέμα
Ερχεται το Σαββατοκύριακο! Μαγειρέψτε στην οικογένειά σας μια πολύ εδιαφέρουσα παραλλαγή της κλασσικής πίτσας που θα σας ενθουσιάσει. Τη διαφορά κάνει το τυρί σε κρέμα που δένει υπέροχα με τα υπόλοιπα υλικά!
Υλικά για τη ζύμη
600 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
χλιαρό νερό όσο πάρει
Υλικά για τη σάλτσα
5-6 κ.σ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
Υπόλοιπα υλικά
10 φέτες γαλοπούλα
10 φέτες μπέικον στρογγυλό
1 κονσέρβα μικρή μανιτάρια στυμμένα από το νερό
3 λουκάνικα μέτρια βραστά κομμένα σε ροδέλες
600 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1 συσκευασία 300 γρ. τυρί κρέμα
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
1 κ. σ. ελαιόλαδο για το ταψί
Αρχικά πάμε να φτιάξουμε τη ζύμη της πίτσας. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Κάνουμε μία τρύπα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά και το νερό. Παίρνουμε σιγά- σιγά από τα τοιχώματα της λεκάνης το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθεί όλο με το νερό και να γίνει μία εύπλαστη μαλακή ζύμη.
Εάν βιαζόμαστε βάζουμε τη ζύμη στο φούρνο στους 30 βαθμούς για 15΄να φουσκώσει, αλλιώς την αφήνουμε 1 ώρα σκεπασμένη σε ένα ζεστό μέρος.
Δεύτερο βήμα που κάνουμε είναι να φτιάξουμε τη σάλτσα μας. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ντομάτα , τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με ένα σύρμα.
Παίρνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και το αλείφουμε με ένα πινέλο με το ελαιόλαδο.
Αλευρώνουμε το πάγκο μας και ανοίγουμε με ένα πλάστη ελαφρά το φύλλο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αρκετά μεγαλύτερο από το ταψί. Τοποθετούμε το φύλλο μέσα στο ταψί και με ένα πλατύ μαχαίρι παίρνουμε τυρί κρέμα και βάζουμε στην άκρη του φύλλου γύρω – γύρω και τυλίγουμε σε ρολό , ώστε να μαζευτεί όλο το φύλλο που εξέχει.
Απλώνουμε τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.
Τοποθετούμε με τη σειρά τη γαλοπούλα, το μπέικον, τα λουκάνικα, τα μανιτάρια, τη πιπεριά και τελευταίο το τυρί το κίτρινο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο πρόγραμμα της πίτσας (κάτω και αέρα) για 15΄-20΄περίπου.
Πηγή: sintagespareas.gr