Σπιτικές και αφράτες βάφλες - Πώς θα τις φτιάξετε

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Σπιτικές και αφράτες βάφλες - Πώς θα τις φτιάξετε

Η απόλυτη συνταγή για τις πιο αφράτες βάφλες για πρωϊνό, brunch ή επιδόρπιο. Σερβίρετε με παγωτό, πραλίνα ή topping της επιλογής σας!

Υλικά

  • 170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 6 γρ. ξηρή μαγιά
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 βανιλίνη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 300 γρ. γάλα πλήρες, χλιαρό
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • βούτυρο, ή ηλιέλαιο σε σπρέυ (για τη βαφλιέρα)

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό
  • πραλίνα φουντουκιού
  • πουράκια , σοκολάτας
  • πέρλες σοκολάτας

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved