Η απόλυτη συνταγή για τις πιο αφράτες βάφλες για πρωϊνό, brunch ή επιδόρπιο. Σερβίρετε με παγωτό, πραλίνα ή topping της επιλογής σας!
Υλικά
- 170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 6 γρ. ξηρή μαγιά
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 βανιλίνη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 300 γρ. γάλα πλήρες, χλιαρό
- 1 αυγό, μεσαίο
- 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- βούτυρο, ή ηλιέλαιο σε σπρέυ (για τη βαφλιέρα)
Για το σερβίρισμα
- παγωτό
- πραλίνα φουντουκιού
- πουράκια , σοκολάτας
- πέρλες σοκολάτας
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com