Λαχταριστό moelleux σοκολάτας με κάρδαμο και πορτοκάλι

Μια σοκολατένια εκδοχή του γαλλικού γλυκού.

To moelleux είναι διάσημο γλυκό της Γαλλίας και σημαίνει «μαλακό». Πρόκειται για ατομικά σουφλέ που έχουν συνήθως υγρή σοκολάτα στο εσωτερικό τους. Η συγκεκριμένη εκδοχή περιλαμβάνει κάρδαμο και πορτοκάλι.

Υλικά

Για το crumble κανέλας

  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για το moelleux

  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τις φόρμες
  • 1 κ.γ. κακάο, για τις φόρμες
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 αυγά, μεσαία
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη

Για το σερβίρισμα

  • φραγκοστάφυλα
  • άχνη ζάχαρη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved