Μαγειρέψτε το κοτόπουλο στην ινδική εκδοχή του φτιάχνοντάς το με μια πεντανόστιμη πικάντικη σάλτσα.
Υλικά
Για την πικάντικη σάλτσα
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 2 λάιμ +έξτρα για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. νερό, βραστό
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
- 1 πιπεριά τσίλι, μικρή, χωρίς τα σπόρια της
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- 2 κ.σ. μηλόξιδο
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Για το κοτόπουλο
- 900 γρ. μπούτι κοτόπουλου, ολόκληρα με το κοπανάκι
- 1 πιπεριά τσίλι, μικρή, χωρίς τα σπόρια της
- 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
- 1 κ.γ. μείγμα 5 spices
- 1 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι
- πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com