Συνταγή για κοτόπουλο με πορτοκάλι, cranberries και δεντρολίβανο
Πεντανόστιμη εκδοχή του κλασικού κοτόπουλου στον φούρνο.
Μαγειρέψτε το με πορτοκάλι, cranberries και δεντρολίβανο και συνοδέψτε το με γλυκοπατάτες!
Υλικά
Για τη μαρινάδα
- 25 γρ. cranberries, αποξηραμένα
- 1 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. μέλι
- 60 γρ. ξίδι βαλσάμικο
- 2 σκ. σκόρδο
- χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κύβο κότας
- αλάτι
- πιπέρι
Για το κοτόπουλο
- 1 κοτόπουλο, ολόκληρο, μεριδοποιημένο
- 1 πορτοκάλι
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 60 γρ. cranberries, αποξηραμένα
- 100 γρ. λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
Για τις γλυκοπατάτες
- 1 κιλό γλυκοπατάτες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 γρ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- αλάτι
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com