Λαχταριστά κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Νοστιμότατη συνταγή για κανελόνια που θεωρούνται και ως η διαφορετική εκδοχή του παστίτσιου.

Λαχταριστά κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Το αγαπημένο φαγητό όλων τα κανελόνια με κιμά και αφράτη μπεσαμέλ. Ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα!

Υλικά

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κύβο βοδινού Maggi
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον κιμά

  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 750 γρ. γάλα πλήρες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κρόκους
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για τη σύνθεση

  • 250 γρ. κανελόνια
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα βασιλικού

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved