Λαχταριστά κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Νοστιμότατη συνταγή για κανελόνια που θεωρούνται και ως η διαφορετική εκδοχή του παστίτσιου.

Το αγαπημένο φαγητό όλων τα κανελόνια με κιμά και αφράτη μπεσαμέλ. Ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα!

Υλικά

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κύβο βοδινού Maggi
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον κιμά

  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 750 γρ. γάλα πλήρες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κρόκους
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για τη σύνθεση

  • 250 γρ. κανελόνια
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα βασιλικού

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved