Σούπα παντζάρι με κρέμα σαφράν και άρωμα πορτοκάλι

Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν από το χρώμα της σούπας.

Αρωματική και με όμορφο χρώμα, ότι πρέπει για ένα μήνα σαν το Ιανουάριο που είναι αρκετά κρύος.

Υλικά

  • 1 κιλό παντζάρια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3-4 κλ. θυμάρι, φρέσκο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλούδα, από 1 πορτοκάλι
  • 1 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 100 γρ. λευκό κρασί, φρουτώδες
  • 500 γρ. ζωμό, κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 γρ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν), σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • πιπέρι
  • θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved