Χανιώτικη μπουγάτσα με ανθότυρο και ξινομυζήθρα

Πώς θα φτιάξετε αυτή τη νόστιμη μπουγάτσα.

Η κλασική συνταγή της χανιώτικης μπουγάτσας με φύλλο κρούστας και πλούσια γέμιση από ανθότυρο και ξινομυζήθρα.

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 400 γρ. γάλα πλήρες
  • 70 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 300 γρ. ξινομυζήθρα
  • 1 βανιλίνη

Για τη σύνθεση

  • 12 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, ή μέλι
  • κανέλα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved