Χανιώτικη μπουγάτσα με ανθότυρο και ξινομυζήθρα
Πώς θα φτιάξετε αυτή τη νόστιμη μπουγάτσα.
Η κλασική συνταγή της χανιώτικης μπουγάτσας με φύλλο κρούστας και πλούσια γέμιση από ανθότυρο και ξινομυζήθρα.
Υλικά
Για τη γέμιση
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 400 γρ. γάλα πλήρες
- 70 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 250 γρ. ανθότυρο
- 300 γρ. ξινομυζήθρα
- 1 βανιλίνη
Για τη σύνθεση
- 12 φύλλα κρούστας για γλυκά
- 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, ή μέλι
- κανέλα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com