Ριζότο με πουρέ γλυκοπατάτας και blue cheese

Ιδανικό για μεσημεριανό και βραδινό.

Ριζότο με πουρέ γλυκοπατάτας και blue cheese

Απογειώστε το κλασικό ριζότο συνδυάζοντάς το με πουρέ γλυκοπατάτας και blue cheese.

Υλικά

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας

  • 500 γρ. γλυκοπατάτες
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • 70 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το ριζότο

  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1,8 λίτρα νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. blue cheese
  • 10 γρ. σχοινόπρασο
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ρόδι, σε σπόρους
  • σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • blue cheese
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved