Ριζότο με πουρέ γλυκοπατάτας και blue cheese
Ιδανικό για μεσημεριανό και βραδινό.
Απογειώστε το κλασικό ριζότο συνδυάζοντάς το με πουρέ γλυκοπατάτας και blue cheese.
Υλικά
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
- 500 γρ. γλυκοπατάτες
- ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- 70 γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το ριζότο
- 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 1,8 λίτρα νερό
- 1 κύβο κότας
- 1 κρεμμύδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
- 100 γρ. λευκό κρασί
- 100 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. blue cheese
- 10 γρ. σχοινόπρασο
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- ρόδι, σε σπόρους
- σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- blue cheese
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com