Ριζότο με πουρέ γλυκοπατάτας και blue cheese

Ιδανικό για μεσημεριανό και βραδινό.

Απογειώστε το κλασικό ριζότο συνδυάζοντάς το με πουρέ γλυκοπατάτας και blue cheese.

Υλικά

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας

  • 500 γρ. γλυκοπατάτες
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • 70 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το ριζότο

  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1,8 λίτρα νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. blue cheese
  • 10 γρ. σχοινόπρασο
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ρόδι, σε σπόρους
  • σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • blue cheese
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved