Crostini με μαρμελάδα μπέικον και cranberries

 Ένα πρωτότυπο και γευστικό ορεκτικό.

Crostini με μαρμελάδα μπέικον και cranberries

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τραγανά crostini από γαλλική μπαγκέτα και συνοδέψτε τα με σπιτική μαρμελάδα με μπέικον και cranberries και ψητό κατσικίσιο τυρί.

Υλικά

Για τη μαρμελάδα

  • 250 γρ. μπέικον, κομμάτι
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 80 γρ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
  • 50 γρ. cranberries, αποξηραμένα
  • 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 150 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν

Για τα crostini

  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • κατσικίσιο τυρί, σε ρολό
  • θυμάρι, φρέσκο
  • cranberries

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved