Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τραγανά crostini από γαλλική μπαγκέτα και συνοδέψτε τα με σπιτική μαρμελάδα με μπέικον και cranberries και ψητό κατσικίσιο τυρί.
Υλικά
Για τη μαρμελάδα
- 250 γρ. μπέικον, κομμάτι
- ½ κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 80 γρ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
- 50 γρ. cranberries, αποξηραμένα
- 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 150 γρ. νερό
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
Για τα crostini
- 1 γαλλική μπαγκέτα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- κατσικίσιο τυρί, σε ρολό
- θυμάρι, φρέσκο
- cranberries
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com