Συνταγή για γιουβετσάκι με πανσέτα σε πήλινο!
Και ποιος δεν τρελαίνεται για γιουβέτσι σε πήλινο; Είναι από τα πιο ωραία ελληνικά φαγητά, αλλά οι εργαζόμενες κυρίως γυναίκες το αποφεύγουν γιατί είναι χρονοβόρο.
Εμείς όμως σας παρουσιάζουμε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για γιουβέτσι με πανσέτα σε πήλινο!
ΥΛΙΚΑ:
Για 4 άτομα (σε πήλινα)
• 15 κ.σ. κριθαράκι μέτριο (5 κ.σ. για κάθε πήλινο)
• 5 πανσέτες
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• ελαιόλαδο
• 6 κ.σ. κόκκινη σάλτσα
• 1 κ.γ. πάπρικα
• αλάτι
• πιπέρι
• νερό βρασμένο
• κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ρίχνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και μετά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αχνίζετε για 3-4 λεπτά.
• Προσθέτετε την πανσέτα και την τσιγαρίζετε 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
• Έπειτα προσθέτετε το κριθαράκι να το τσιγαρίζετε με τα υπόλοιπα και μετά ρίχνετε την κόκκινη σάλτσα, την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε.
• Τα αφήνετε 5 λεπτά να δέσουν και τα χωρίζετε στα πήλινα, προσθέτετε το νερό έως ότου καλυφθεί το κριθαράκι.
• Ψήνετε στους 180οC για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν από πάνω.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: sintagespareas.gr