Συνταγή για λαχταριστό butterscotch κέικ
Ένα κέικ που μπορείτε κάλλιστα να το φτιάξετε και για τούρτα.
Το butterscotch είναι ένα μείγμα με βασικά συστατικά το βούτυρο και την καστανή ή τη μαύρη ζάχαρη. Και αυτή η συνταγή είναι το απόλυτη butterscotch κέικ που πρέπει να δοκιμάσετε.
Υλικά:
Για τη σάλτσα καραμέλας
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, σε θερμοκρασία δωματίου
- 30 γρ. βούτυρο
- ½ κ.γ. αλάτι
Για τα παντεσπάνια
- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τα ταψιά
- 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 200 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 60 γρ. μέλι
- 4 αυγά, μεσαία
- 2 βανιλίνες
- 1 κ.σ. κοφτή κανέλα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τις φόρμες
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 180 γρ. γάλα πλήρες
- 80 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σιρόπι
- 80 γρ. νερό
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 20 γρ. κονιάκ
Για τη βουτυρόκρεμα
- 400 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. αλάτι
- 400 γρ. dulce de leche
Για το σερβίρισμα
- ανθό αλατιού
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com