Σούπα σελινόριζας με παξιμάδια λαδιού και απάκι

Η απόλυτη σούπα σελινόριζας για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.

Σούπα σελινόριζας με παξιμάδια λαδιού και απάκι

Η τέλεια σούπα σελινόριζας με σπιτικά παξιμάδια λαδιού και απάκι. Το ιδανικό ορεκτικό για δείπνο ή για ένα ελαφρύ γεύμα.

Υλικά

  • 750 γρ. σελινόριζα
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κύβο κότας
  • 800 γρ. νερό
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.σ. μέλι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τα παξιμάδια

  • 220 γρ. νερό
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 10 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το μπολ
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 10 γρ. αλάτι

Για τη σύνθεση

  • 150 γρ. απάκι
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved