Σούπα σελινόριζας με παξιμάδια λαδιού και απάκι
Η απόλυτη σούπα σελινόριζας για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.
Η τέλεια σούπα σελινόριζας με σπιτικά παξιμάδια λαδιού και απάκι. Το ιδανικό ορεκτικό για δείπνο ή για ένα ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
- 750 γρ. σελινόριζα
- 1 κρεμμύδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 1 κύβο κότας
- 800 γρ. νερό
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.σ. μέλι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα παξιμάδια
- 220 γρ. νερό
- 8 γρ. ξηρή μαγιά
- 10 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το μπολ
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 10 γρ. αλάτι
Για τη σύνθεση
- 150 γρ. απάκι
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com