Κέικ μανταρίνι με σιροπιαστό παντεσπάνι και frosting λευκής κουβερτούρας

Ένα πρωτότυπο κέικ μανταρινιού που θυμίζει τούρτα! 

Φτιάξτε ένα πρωτότυπο cake μανταρίνι με σιρόπι και γλάσο μανταρινιού. Ιδανικό για τον καφέ σας!

Υλικά

Για το κέικ

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. χυμό μανταρινιού
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 2 κρόκους, από μεσαία αυγά
  • 350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα μανταρινιού, από 5 μανταρίνια
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για τo frosting

  • 180 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. πορτοκαλί χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

Για το σιρόπι

  • 150 γρ. χυμό μανταρινιού
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • 90 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • 1 μανταρίνι, τις φέτες του
  • φύλλα δυόσμου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved