Αφράτα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας - Ένα φαγητό για όλη την οικογένεια
Συνταγή για τα πιο αφράτα και ζουμερά κεφτεδάκια με σάλτσα που έχετε φτιάξει.
Δοκιμάστε να φτιάξετε τα πιο αφράτα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας που έχετε φτιάξει ποτέ. Ακολουθήστε κατά γράμμα τη συνταγή και η επιτυχία θα είναι σίγουρη!
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
- 80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 αυγό, μεσαίο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- 400 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- 1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 250 γρ. ζωμό κοτόπουλου, ή νερό
Για το σερβίρισμα
- 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com