Αφέλια (Χοιρινό κρασάτο) στη χύτρα ταχύτητας - Νοστιμότατη συνταγή

Δοκιμάστε την, αξίζει τον κόπο.

Αφέλια (Χοιρινό κρασάτο) στη χύτρα ταχύτητας - Νοστιμότατη συνταγή

Δείτε πώς να φτιάξετε την παραδοσιακή συνταγή της Κύπρου τα αφέλια! Πρόκειται για χοιρινό κρασάτο με πατάτες και σε αυτήν την εκδοχή μαγειρεύεται στη χύτρα ταχύτητας.

Υλικά

  • 1.200 γρ. χοιρινό, λαιμό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

  • 1 κύβο κότας
  • 300 γρ. λευκό κρασί
  • 500 γρ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη, φρέσκια
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved