Αφέλια (Χοιρινό κρασάτο) στη χύτρα ταχύτητας - Νοστιμότατη συνταγή
Δοκιμάστε την, αξίζει τον κόπο.
Δείτε πώς να φτιάξετε την παραδοσιακή συνταγή της Κύπρου τα αφέλια! Πρόκειται για χοιρινό κρασάτο με πατάτες και σε αυτήν την εκδοχή μαγειρεύεται στη χύτρα ταχύτητας.
Υλικά
- 1.200 γρ. χοιρινό, λαιμό
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
- 1 κύβο κότας
- 300 γρ. λευκό κρασί
- 500 γρ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη, φρέσκια
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com