Σκεπαστή πίτα με χειροποίητο ζυμάρι και σπιτικό γύρο από πανσέτα

Το απόλυτο street food .

Δείτε τον ιδανικό τρόπο να μετατρέψετε το απόλυτο street food σε σπιτικό. Αυτή η σκεπαστή πίτα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Υλικά

Για τις πίτες

  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για τον πάγκο εργασίας
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την πανσέτα

  • 500 γρ. πανσέτα, χωρίς κόκαλο
  • 3 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
  • 2 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • ½ ντομάτα
  • ½ κρεμμύδι
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 250 γρ. mix τυριών
  • 200 γρ. τζατζίκι

Για το σερβίρισμα

  • πατάτες τηγανητές
  • τζατζίκι
  • μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved