Τρίγωνα Πανοράματος με κρέμα σοκολάτας και τραγανό φύλλο κρούστας
Γεμίστε τα με σοκολατένια κρέμα και κάντε τη διαφορά.
Μια διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου σας παραδοσιακού γλυκού της Θεσσαλονίκης.
Υλικά
Για την κρέμα σοκολάτας
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 140 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 5 κρόκους, από μεσαία αυγά
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 600 γρ. γάλα πλήρες
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανιλίνες
- 140 γρ. κουβερτούρα
Για το σιρόπι
- 400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 320 γρ. νερό
- 80 γρ. γλυκόζη
Για τη σύνθεση
- 14-15 φύλλα κρούστας για γλυκά, 450 γρ.
- 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com