Συνταγή για αφράτη Σαρλότ
To γλυκό φτιάχνεται μέσα σε 35 λεπτά.
Το γλυκό «Charlotte» φαίνεται να πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα στην Αγγλία ως μια πουτίγκα μέσα σε ένα καλούπι από ψωμί!
Πατέρας του γλυκού θεωρείται ο διάσημος γάλλος σεφ Marie-Antoine Carême. Όταν το πρωτοέφτιαξε το ονόμασε Charlotte russe (ρώσικη σαρλότ στα γαλλικά) από το όνομα της πριγκίπισσας Charlotte Due, κόρης του πρώην εργοδότη του, βασιλιά Γεωργίου του IV.
Υλικά
Για το σιρόπι
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σπόρους
- 50 γρ. κονιάκ
Για την κρέμα
- 500 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
- 250 γρ. σαβαγιάρ
- 300 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 100 γρ. φρέσκα μούρα
- Για το σερβίρισμα φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com