Τεμπέλικο γλυκό με τσαλακωμένο φύλλο κρούστας, τριμμένα μπισκότα και γιαούρτι

screenshot via instagram @vestax__

Αν θέλετε μια συνταγή για γρήγορο και εντυπωσιακό γλυκό, τούτη η τεμπέλικη συνταγή είναι για εσάς.

Σας αρέσουν τα γλυκά αλλά δεν σας αρέσουν καθόλου τα γλυκά που απαιτούν πολύ χρόνο στην κουζίνα και πολλά υλικά. Το ίδιο και εμείς. Γι' αυτό και οι συνταγές που ψάχνουμε τις περισσότερες φορές θέλουμε να είναι γρήγορες και καθόλου (μα καθόλου) μπελαλίδικες.

Γρήγορο τεμπέλικο γλυκό με φύλλα «φυσαρμόνικα»

Η συνταγή που θα βρείτε παρακάτω είναι πανεύκολη. Σημειώστε τα υλικά και φτιάξτε τη με την πρώτη ευκαιρία.

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 γραμμάρια κόκκινα μούρα της επιλογής σας
  • 50 γραμμάρια τριμμένα μπισκότα (πτι-μπερ ή βανίλιας)
  • 3 αβγά
  • 500 ml γιαούρτι
  • 170 γραμμάρια ζάχαρη
  • μισή κούπα σπορέλαιο
  • 2 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα στο τέλος

Πώς θα το φτιάξετε:

  1. Πάρτε ένα ορθογώνιο ταψί και στρώστε λαδόκολλα.
  2. Διπλώστε ένα ένα τα φύλλα με τη μέθοδο φυσαρμόνικας (παλιά τεχνική που φτιάχναμε βεντάλιες με χαρτί από τα τετράδια 😉 )
  3. Βάλτε το ένα φύλλο δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί. Βάλτε όλα τα φύλλα και στριμώξτε τα αρκετά.
  4. Τοποθετήστε εδώ και εκεί τα μούρα, επάνω από τα φύλλα.
  5. Τρίψτε τα μπισκότα και πασπαλίστε τα εδώ και εκεί επάνω από τα φύλλα.
  6. Σε ένα μπολ χτυπήστε το γιαούρτι, τα αβγά, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
  7. Περιχύστε το υγρό μείγμα επάνω από τα φύλλα.
  8. Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
  9. Βγάλτε το γλυκό σας, αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved