Λαβράκι στον φούρνο με σάλτσα λεμονιού

Απλή και γρήγορη συνταγή.

Δείτε όλα τα μυστικά για να φτιάξετε το πιο νόστιμο και ζουμερό ψάρι στον φούρνο!

Υλικά

Για τα λαβράκια

  • 1 λεμόνι
  • 1 κιλό λαβράκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κλ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. αλάτι, χοντρό
  • 100 γρ. νερό

Για τη σαλάτα

  • 700 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. κάππαρη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 πράσινη πιπεριά

Για το λαδολέμονο

  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 50-70 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved