Ρεβίθια καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη
Σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει πιο νόστιμη εκδοχή για ρεβίθια από αυτή!
Τα ρεβίθια καρμπονάρα με μανιτάρια, μπέικον, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα, είναι το απόλυτο πιάτο!
Υλικά:
- 150 γρ. μπέικον, καπνιστό, σε φέτες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. μανιτάρια champignon, σε κονσέρβα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 500 γρ. νερό
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κλ. θυμάρι, φρέσκο
- αλάτι
- 600 γρ. ρεβίθια, κατεψυγμένα
- 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη, προαιρετικά
- πιπέρι , προαιρετικά
- 1 κλ. μαϊντανό, φρέσκο, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα
- παρμεζάνα, τριμμένη
- πιπέρι , φρέσκο
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com