Πασχαλινή συνταγή: Κουνελάκια με σφολιάτα και πραλίνα
Μια νόστιμη συνταγή που θα ξετρελάνει τα παιδιά.
Τι και αν μας χωρίζουν περίπου 4 εβδομάδες από το Πάσχα. Τα παιδιά ανυπομονούν για τις πασχαλινές διακοπές, λατρεύουν τις πασχαλινές κατασκευές και φυσικά τις λιχουδιές που σχετίζονται με τη γιορτή αυτή. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να φτιάξετε μαζί νόστιμα σφολιατένια κουνελάκια με πραλίνα και φράουλες ή μπανάνες.
Πασχαλινά ποπ κορν για παιδιά - Φτιάξτε τα κι εσείς
Μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά σας
Τα οφέλη πολλά από τη μαγειρική με τα παιδιά. Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν καθώς ενισχύει το δέσιμο μαζί σας και ενισχύει την λεπτή τους κινητικότητα, τα βοηθά να κατανοήσουν τα μαθηματικά κάνοντας απλές και γρήγορες μαθηματικές πράξεις, καλλιεργεί την ανεξαρτησία τους και τέλος αυξάνει την ικανότητα εστίασης και προσοχής.
Φτιάξτε κουνελάκια μαζί
Αρχικά για να φτιάξετε αυτή την πασχαλινή γλυκιά συνταγή θα χρειαστείτε ένα κουπάτ κουνέλι. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε ένα άλλο σχέδιο κουπάτ που έχετε.
Πασχαλινή λιχουδιά: Κουνελάκια με pretzel και λευκή σοκολάτα
Σημειώστε τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 μεσαία συσκευασία πραλίνα φουντουκιού
- 2 κούπες φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 αβγό για την επάλειψη
- ζάχαρη άχνη για το τέλος
Τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά σε αυτή τη συνταγή;
- Να απλώσουν την πραλίνα φουντουκιού στο φύλλο σφολιάτας.
- Να ρίξουν τα κομμάτια φράουλας επάνω στην πραλίνα.
- Να σκεπάσουν με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας τις φράουλες και την πραλίνα.
- Με το κουπάτ να κόψουν τα κουνελάκια.
- Με ένα πινέλο να περάσουν αβγό στα κουνελάκια πριν το ψήσιμο.
- Να πασπαλίσουν στο τέλος τα σφολιατένια κουνελάκια με τη ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση:
- Αλευρώστε την επιφάνεια του πάγκου ή του τραπεζιού που θα «δουλέψετε».
- Βάλτε στην αλευρωμένη επιφάνεια το ένα φύλλο σφολιάτας.
- Αλείψτε την πραλίνα και βάλτε τα κομμάτια φράουλας.
- Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και με ένα πιρούνι κλείστε τις άκρες (όπως φαίνεται και στο βίντεο).
- Με το κουπάτ κόψτε σε σχήματα.
- Βάλτε τα κουνελάκια σε ταψί που θα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Περάστε με ένα πινέλο αβγό.
- Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου έως ότου πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
- Αφού ψηθεί η σφολιάτα βγάλτε τα, αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.