Τούρτα κοκ με αφράτο παντεσπάνι και επικάλυψη σοκολάτας

Δείτε πώς να κάνετε τούρτα το αγαπημένο γλυκό-κέρασμα.

Δοκιμάστε την τούρτα κοκ με αφράτο και σιροπιαστό παντεσπάνι, γέμιση από κρέμα και επικάλυψη από γλάσο σοκολάτας!

Yλικά

Για το σιρόπι

  • 220 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 40 γρ. κονιάκ

Για το παντεσπάνι

  • ασπράδια, από 5 μεσαία αυγά (150 γρ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 110 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 5 κρόκους, από μεσαία αυγά (100 γρ.)
  • 100 γρ. μαλακό αλεύρι, + έξτρα για το ταψί
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • βούτυρο, για το ταψί

Για την κρέμα

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 γρ. γάλα πλήρες
  • 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κρόκους, από μεσαία αυγά
  • 25 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 βανιλίνη

Για το γλάσο

  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.γ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved