Τούρτα κοκ με αφράτο παντεσπάνι και επικάλυψη σοκολάτας
Δείτε πώς να κάνετε τούρτα το αγαπημένο γλυκό-κέρασμα.
Δοκιμάστε την τούρτα κοκ με αφράτο και σιροπιαστό παντεσπάνι, γέμιση από κρέμα και επικάλυψη από γλάσο σοκολάτας!
Yλικά
Για το σιρόπι
- 220 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 40 γρ. κονιάκ
Για το παντεσπάνι
- ασπράδια, από 5 μεσαία αυγά (150 γρ.)
- 1 πρέζα αλάτι
- 110 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 5 κρόκους, από μεσαία αυγά (100 γρ.)
- 100 γρ. μαλακό αλεύρι, + έξτρα για το ταψί
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- βούτυρο, για το ταψί
Για την κρέμα
- 30 γρ. βούτυρο
- 25 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 500 γρ. γάλα πλήρες
- 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κρόκους, από μεσαία αυγά
- 25 γρ. κορν φλάουρ
- 1 βανιλίνη
Για το γλάσο
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 70 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.γ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com