Κλασικά πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι

Κλασική και αγαπημένη συνταγή. 

Ήρθε η ώρα να φτιάξετε τα πασχαλινά κουλουράκια σας; Δοκιμάστε τη συνταγή του Άκη για τα πιο νόστιμα και εύκολα κουλούρια του Πάσχα με πορτοκάλι και μπαχαρικά.

Υλικά:

  • 300 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 γρ. μαστίχα, προαιρετικά
  • 7 γρ. μαχλέπι, προαιρετικά
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 100 γρ. γάλα
  • 900 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved