Κλασικά πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι
Κλασική και αγαπημένη συνταγή.
Ήρθε η ώρα να φτιάξετε τα πασχαλινά κουλουράκια σας; Δοκιμάστε τη συνταγή του Άκη για τα πιο νόστιμα και εύκολα κουλούρια του Πάσχα με πορτοκάλι και μπαχαρικά.
Υλικά:
- 300 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 γρ. μαστίχα, προαιρετικά
- 7 γρ. μαχλέπι, προαιρετικά
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 100 γρ. γάλα
- 900 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com