Φτιάξτε τους πιο λαχταριστούς νηστίσιμους χταποδοκεφτέδες για την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο! Το τέλειο ορεκτικό που θα σας θυμίσει καλοκαίρι.
Συστατικά:
- 850 γρ. χταπόδι
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
- 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για το πανάρισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. κοφτές vegan μαγιονέζα
- 400 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
- λεμόνι, σε φέτες
- vegan μαγιονέζα
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com