Νηστίσιμοι χταποδοκεφτέδες για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε τους πιο λαχταριστούς νηστίσιμους χταποδοκεφτέδες για την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο! Το τέλειο ορεκτικό που θα σας θυμίσει καλοκαίρι.
Συστατικά:
- 850 γρ. χταπόδι
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
- 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για το πανάρισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. κοφτές vegan μαγιονέζα
- 400 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
- λεμόνι, σε φέτες
- vegan μαγιονέζα
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com