Στην Κρήτη τα «πασχαλινά τσουρεκάκια» είναι τα παραδοσιακά τους κουλουράκια που έχουν αρκετά κοινά σημεία με τα κοινά πασχαλινά κουλουράκια που συναντάμε στην υπόλοιπη Ελλάδα!
Υλικά
- 300 γρ. βούτυρο
- 180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
- 80 γρ. γάλα πλήρες
- 30 γρ. κονιάκ
- 2 κρόκους, από μεσαία αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. γάλα
Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com