Παραδοσιακή συνταγή για αφράτο, μυρωδάτο και μαλακό τσουρέκι για το Πάσχα χωρίς μίξερ και γαλακτομικά!
Υλικά
- 12 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 440 γρ. νερό, χλιαρό
- 120 ml ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. σταφίδες, μουσκεμένες σε γλυκό κρασί ή νερό και σουρωμένες
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- 1 κρόκο, για άλειμμα
- σουσάμι, για διακόσμηση
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com